15

Carlou D gitaar, zang – Fallou Galasse Diop percussie – Raphael Ademola Ojo drums – Jean Philippe Elie Ahoure gitaar – Benette Seraphin Koffi keyboards – Diragbou Jacob Koffi keyboards – Yao Franck Kouadio bas

20u - 20u20  Dans (+percussie): Scorpion
20u20 - 22u  Concert: Carlou D 
22u  Aftershow: Afriquya

 

De groep Scorpion bestaat uit drie dansers en drie slagwerkers en werd in 2009 in Dakar opgericht door de professionele danseres Hindou, die momenteel in Brussel woont. Wie Scorpion aan het werk ziet, begrijpt al snel waarom Carlou D hen heeft uitgenodigd om het podium tijdens het eerste deel van zijn voorstelling in vuur en vlam te zetten!

Carlou D is een bekend en gerespecteerd Senegalees auteur en componist. Hij maakt deel uit van de beweging “Baye Fall”, verwant aan de soufibroederschap Al mouridiyya. Deze protegé van Youssou N’Dour – met wie hij op een vorig album Gorée zong -  debuteerde aan de zijde van Didier Awadi met de Senegalese rapgroep Positive Black Soul. Hij put inspiratie uit Afrikaanse ritmes en bespeelt instrumenten als kora, percussie, harmonica en gitaar. Op zijn laatste album LION D zijn blues, pop en hiphop te horen. Zijn kunst flirt zowel met geëngageerde teksten als met mystieke extase. In dat opzicht luidt Lion D een nieuwe fase van esthetische volwassenheid in voor Carlou D.

Als kers op de taart wordt de avond voortgezet met de aftershow van Afriquya.

Wist je dat?

  • Ontdek het worldseizoen ’17-’18!

    — gepubliceerd op

Voorbij