24

De film is gebaseerd op de Estse bestseller Rehepapp van Andrus Kivirähk. Het verhaal is een mix van magie, zwarte humor en romantische liefde. In een heidens dorp waar weerwolven, de pest en voorouderlijke geesten kind aan huis zijn, woont een jonge boerendochter, Liina. Ze is stapelverliefd op een jongen uit het dorp, Hans. Ze verlangt zo hard naar hem dat ze in een weerwolf verandert en de jongen van wie ze houdt achternazit, bereid te sterven in naam van de liefde. De harde winters overleven, is voor de dorpelingen de grootste uitdaging. En daarvoor zijn alle middelen goed: stelen, bedriegen of zelfs je ziel verspelen. Is er plaats voor liefde in die pragmatische wereld waar alles kan? In deze film komen de Estse heidense mythologie en de Europese christelijke mythologie samen. Beide mythologieën zoeken naar een mirakel, naar een oude kracht die iemand een ziel geeft.


Regisseur: Rainer Sarnet
Rainer Sarnet is 42 jaar, heeft 5 films geregisseerd, met 3 vrouwen samengeleefd en ongeveer 10 vrienden verzameld. Hij is dol op Fassbinder, heeft toneelstukken geregisseerd van Przybyszewski, Gorky en Jelinek en werd op de filmacademie als een wonderkind beschouwd. Slechts 15 jaar later krijgt hij met zijn film November (werktitel Rehepapp) de kans om die reputatie waar te maken. Het mysterie is nog niet ontsluierd.

Wist je dat?

  • Estland: een bruisend filmlandschap

    In de marge van het Estse voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie tot eind dit jaar, zetten we tijdens Focus on Estonia op 6 en 7 december de Estse film in de schijnwerpers.

    — gepubliceerd op