25

Vrede, liefde en vrijheid! Treed tijdens een wilde flowerpower-trip in de voetsporen van de hippiebeweging in de Sovjet-Unie en reis mee naar de psychedelische ondergrondse beweging van de jaren 1970. Een kleurrijke groep kunstenaars, muzikanten, freaks, zwervers en andere langharige drop-outs die in een totalitair regime op zoek zijn naar vrijheid en geluk, en in de Sovjet-Unie hun eigen systeem creëerden. Jaren later onderneemt een groep excentrieke hippies een roadtrip van Estland naar Moskou waar op 1 juni nog elk jaar mensen samenkomen om de tragische gebeurtenis van 1971 te herdenken, toen duizenden hippies door de KGB werden gearresteerd.


Regisseur Terje Toomistu - In aanwezigheid van de regisseur
Terje Toomistu is een Estse documentairemaakster en antropologe. Haar werk is vaak geïnspireerd door crossculturele processen, bizarre feiten en het culturele geheugen. Aan de universiteit van Tartu heeft ze twee masterdiploma’s behaald (cum laude), in etnologie en in media en communicatie. Nu werkt ze aan die universiteit aan haar doctoraat in de antropologie. In 2013-2014 doceerde ze in het kader van het Fulbright Program aan UC Berkeley in de VS. Samen met de Estse kunstenaar Kiwa organiseerde ze de multimediatentoonstelling over Sovjethippies die wereldwijd in tal van musea en galerieën te zien is geweest.

Wist je dat?

  • Estland: een bruisend filmlandschap

    In de marge van het Estse voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie tot eind dit jaar, zetten we tijdens Focus on Estonia op 6 en 7 december de Estse film in de schijnwerpers.

    — gepubliceerd op