25

The Days that Confused gaat over een jongeman die op het einde van de jaren 1990 in de zomerse warmte in Estland op zoek is naar de zin van het leven. Het 27-jarige hoofdpersonage Allar schuimt de feesten op het platteland af, ontmoet kleurrijke figuren en verzeilt in situaties die hem steeds meer in verwarring brengen. De spanning stijgt, de gebeurtenissen worden almaar absurder en dat zet Allar ertoe aan ernstig over zijn leven na te denken. Wat volgt is een waanzinnige tocht doorheen de Estse hoogzomer om uiteindelijk in zichzelf de zin van het leven te ontdekken.

 

In aanwezigheid van de regisseur
Triin Ruumet studeerde aan de Baltic Film and Media School en behaalde daar haar masterdiploma Filmregie. Ze heeft videoclips, reclamefilmpjes, tv-reeksen en kortfilms geregisseerd. Daarnaast heeft ze nog een belangrijke creatieve uitlaatklep: schilderen. De eerste langspeelfilm van Triin, The Days that Confused, ging in première in de lente van 2016, werd in eigen land heel goed onthaald en werd er uitgeroepen tot ‘film van het jaar’. In Karlovy Vary en in Minsk werd de film ook bekroond met de ‘speciale juryprijs’.


Festivals: Karlovy Vary IFF, Warschau FF, Black Nights FF, Hamburg IFF, Helsinki IFF, Minsk IFF

Wist je dat?

  • Estland: een bruisend filmlandschap

    In de marge van het Estse voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie tot eind dit jaar, zetten we tijdens Focus on Estonia op 6 en 7 december de Estse film in de schijnwerpers.

    — gepubliceerd op