24

Na een moeilijke beslissing kunnen Anna en Juhan niet verder met hun leven. Ze willen alles even op een rijtje kunnen zetten en trekken daarvoor naar het chique zomerhuis van vrienden. Daar moeten ze onderdak bieden aan een ander koppel dat door een storm wordt overvallen. Dat koppel gaat ervan uit dat het huis van Anna en Juhan is en die doen er niets aan om die vergissing recht te zetten. Ze glijden in hun nieuwe rol en beginnen de verbittering die ze tegenover elkaar voelen op de indringers af te reageren. Pretenders is een psychologisch drama over de feiten en illusies van een relatie.


In aanwezigheid van de regisseur
Vallo Toomla is een jong, beloftevol talent in de Estse filmwereld. Hij studeerde theologie aan de universiteit van Tartu en filmregie aan de Baltic Film and Media School. Hij is veelzijdig en je vindt hem zowel voor als achter de camera, maar hij is toch vooral bekend als regisseur. Vallo heeft vijf kortfilms en één poppenanimatiefilm geregisseerd. Zijn eerste werkstuk als filmstudent, Morbius, werd op PÖFF geselecteerd voor het internationale Student Festival Sleepwalkers en kaapte de prijs voor Beste Estse kortfilm weg. De films die hij als student maakte, zijn door de openbare televisie van Estland allemaal uitgezonden en zijn kortfilm Devil’s Vaudeville was in de Estse filmzalen te zien. Pretenders is zijn langspeeldebuut.


Festivals: San Sebastian FF, Black Nights FF, Festival Premier Plan d’Angers
 

Wist je dat?

  • Estland: een bruisend filmlandschap

    In de marge van het Estse voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie tot eind dit jaar, zetten we tijdens Focus on Estonia op 6 en 7 december de Estse film in de schijnwerpers.

    — gepubliceerd op