21

Darina Al Joundi en Charles Berling, twee sterren van het Franse theater, lezen fragmenten uit Arabische romans en gedichten rond het thema ‘liefde’. Op het programma staan zowel klassieke als hedendaagse literatuur uit het Midden-Oosten en de Maghreb. Van de zesde-eeuwse founding father van de Arabische liefdespoëzie Imrû l-Qays tot grote namen uit de hedendaagse Arabische literatuur als Sonallah Ibrahim en Mahmoud Darwich. De vrouwelijke stem kan niet ontbreken, met werk van de schrijfster Hanan El-Cheikh.


Darina Al Joundi begon haar carrière als theater-, film- en tv-actrice in Libanon. In Frankrijk werd ze bekend met het autobiografische stuk Le jour où Nina Simone a cessé de chanter, dat ze samen met Mohamed Kacimi schreef en in première ging in de off-sectie van het Festival van Avignon in 2007.
Charles Berling is acteur, auteur, producer, regisseur en theaterdirecteur. Hij is een van Frankrijks meest bejubelde sterren uit film en theater, waar hij recent nog te zien was in Arthur Millers A View From the Bridge door Ivo Van Hove.