14

De voorbije twee jaar groeide Russian Turn uit tot een boeiende multidisciplinaire cyclus van ontmoetingen met vooraanstaande en opkomende hedendaagse film- en theatermakers, auteurs, academici en kunstenaars uit Rusland en zijn vele regio’s. Samen met onze partners en het publiek maakten we een platform voor culturele uitwisseling rond nieuwe artistieke vormen en dialoog.

​​​​​​​In 2020, meer dan 90 jaar na de opvoering van Les Ballets Russes bij de opening van het Paleis voor Schone Kunsten, bundelt Russian Turn de krachten met het internationale festival Russian Seasons, om zo de lange traditie van culturele uitwisseling tussen Rusland en België luister bij te zetten. Met een select programma van grote musici, gedurfde choreografen en vooruitstrevende film- en theaterregisseurs, nodigen wij je uit om de hedendaagse Russische artistieke scene te herontdekken.

Buiten onze muren ontwikkelt Russian Turn ook een uitwisselingsplatform voor professionals uit de culturele sector uit heel Rusland en Europa. Twee evenementen – één in België en één in Rusland, voor een doelgroep van stafmedewerkers van instellingen en musea, kunstenaars en curatoren uit beide landen – zullen zich toespitsen op de kunst van gemeenschapsvorming.

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van Russian Turn? Word dan lid van de Facebookgroep

Wist je dat?

 • Museum as a Stage. Activating a Collection

  Russian Turn in Yekaterinbur

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • BOZAR AT HOME

  RUSSIAN TURN: MARIINSKY ORCHESTRA

  Dinsdag 12 mei om 19.00 uur nodigen BOZAR en Stay Home with Russian Seasons je uit om te luisteren naar het Mariinsky Orchestra onder leiding van zijn eminente dirigent Valery Gergiev, in het kader van Russian Turn.

  — gepubliceerd op
 • BOZAR AT HOME

  RUSSIAN TURN: KINO

  BOZAR nodigt je uit om kennis te maken met het rijke en compromisloze universum van de Russische indiefilm in het kader van Russian Turn Kino.

  — gepubliceerd op

Voorbij