20

Panelgesprek.
Een panel deskundigen uit de culturele en politieke sector zullen hun persoonlijke ervaringen over het gebruik van cultuur als diplomatie bespreken. Hoe effectief is cultuur als vorm van diplomatie op het wereldtoneel? Heeft de cultuur de kracht om de wereld te veranderen?

Sprekers :
Dr Pick Keobandith (oprichter en directeur Inspiring Culture)
Andrew Murray (directeur EUNIC Global)
Haichen Wang (oprichter en secretaris-generaal China Arts Festival in the EU)
Paul Dujardin (artistiek directeur BOZAR)
Dr. Michael Wimmer (professor Universiteit Wenen )
Helga Trüpel (EPL De Groenen Duitsland)
Moderator :
Edward Liddle (Inspiring Culture)

'Wie denkt u dat we zijn?' is een programma van vier evenementen in samenwerking georganiseerd door Inspiring Culture en EUNIC Brussel, parallel met de China-EU tentoonstelling van beeldhouwwerken 'Dialoog Met Keizer Qin’ te Brussel.
Het programma weerspiegelt de ambitie van Inspiring Culture om de thema's van de tentoonstelling uit te werken en bij te dragen aan de huidig nodige discussie over de culturele uitwisseling tussen de EU en de internationale gemeenschap. Het evenementenprogramma vormt het platform voor een actieve dialoog tussen bezoekers, instellingen, kunstenaars, academici en de lokale gemeenschap.
Alle evenementen zijn gratis en open voor iedereen. Om te registreren voor gratis tickets kan u een email sturen naar info@inspiringculture met de naam van het evenement die u wenst bij te wonen.

MEER INFO
 

'Dialoog Met Keizer Qin' (www.dialogueschinaeu.com)

In september 2017 heeft de tentoonstelling "Dialoog Met Keizer Qin" plaats te Brussel in de Solvay Brussels School of Economics and Management. De tentoonstelling gaat door tot en met 31 oktober.

"Dialoog Met Keizer Qin" bevat het werk van achtentwintig Europese en drie Chinese kunstenaars. De tentoonstelling is van start gegaan in het Shaanxi Art Museum te Xi'an in januari 2012 en reisde de afgelopen vier jaar naar acht Chinese en vijf Europese musea. De tentoonstelling maakte deel uit van het Jaar van de interculturele dialoog EU-China in 2012 en kreeg hiervoor het officieel label.

Sinds 2012 blijft de tentoonstelling relaties bouwen over de hele wereld, door wederzijds begrip te bevorderen en een open platform te verschaffen voor de dialoog tussen en over verschillende culturen.