25

Boeiende sprekers zullen verhalen opdissen omtrent hun ervaringen in de wereld van de cartoons. Je mag je verwachten aan een eigenzinnig politiek debat met wat drama, veel humor en het nodige sarcasme. Een avond op het kruispunt tussen performance en lezing.

Met: Randall Casaer, Steve Michiels (Steve), Khalid AlbaihPascal Lemaître, Sara Qaed en Emad Hajjaj. Debat gemodereerd door Roel Daenen.

Emad Hajjaj is een politiek cartoonist uit Jordanië. Hij wordt algemeen beschouwd als een vooraanstaande uitgever/cartoonist die voor de Jordaanse tv-zender Al Rai en The Jordan Times werkt. Hajjaj wekte het cartoonpersonage Abu Mahjoob tot leven. Hiermee heeft hij sinds 1993 grote bekendheid verworven in Jordanië.
Khalid Albaih is een Soedanees kunstenaar en politiek cartoonist. Hij publiceert zijn cartoons op sociale media onder de naam “Khartoum!”. Hij is tevens oprichter van @DohaFashionFridays en mede-oprichter van Khartoum Contemporary Center.
Sara Qaed is kunstenaar, vormgever en docent. Ze is bachelor Interieurvormgeving en master in de Vrije Kunsten (Teesside Universiteit, Middlesbrough – VK). Sara heeft interesse in de beeldvorming rond protesterende vrouwen. Ze zoekt naar manieren om deze strijdvormen levend te houden aan de hand van krachtige, draagbare modestukken.

Voorbij