21

Naar aanleiding van het verschijnen van CARTADITALIA Nr. 3 organiseert het Italiaans Cultureel Instituut drie evenementen bij BOZAR, gewijd aan de nieuwe grenzen van de hedendaagse wetenschap, en dat in samenwerking met jonge Italiaanse en buitenlandse onderzoekers. Tijdens die evenementen zullen drie thema’s centraal staan: artificiële intelligentie, de geneeskunde van morgen, en de steden van de toekomst.

Tijdens het openingsdebat zullen Cristina Becchio (IIT Genova, Università di Torino) en Luc de Raedt (LMU Munich – Columbia University) het hebben over artificiële intelligentie. Het gesprek wordt gemodereerd door Luca De Biase (hoofdredacteur van het tijdschrift Nova24).

Cristina Becchio is hoofdonderzoeker aan het Italiaans Instituut voor Technologie in Genua, waar ze verantwoordelijk is voor de afdeling Cognition, Motion en Neuroscience (C'MON), en professor aan de faculteit Psychologie van de universiteit van Turijn. Haar onderzoek vandaag is toegespitst op het vermogen om de mentale toestand van anderen te ontcijferen op basis van observaties van hun bewegingen.

Luc De Raedt is professor Computerwetenschappen en Artificiële Intelligentie aan de KU Leuven, waar hij aan het hoofd staat van de subdivisie Declaratieve Talen en Artificiële Intelligentie. Tot zijn studiegebieden behoren machinaal leren, logisch en probabilistisch redeneren en automatisering van datawetenschappen.