14

Grijp nog snel je kans om onze succesvolle tentoonstelling Beyond Klimt te bezoeken, want komende zondag loopt de expo ten einde! Van vrijdag t.e.m. zondag kan je de tentoonstelling uitzonderlijk tot 19 uur bezoeken.

 

Het einde van WOI en het Oostenrijks-Hongaarse Rijk betekende ook de revival van omvangrijke ontwikkelingen in de kunst. Politieke en economische verschuivingen brachten artistieke migraties, nieuwe ideeën en perspectieven op gang. Kunstenaars stampten nieuwe netwerken uit de grond, ontmoetten elkaar in kunstcentra en internationale verenigingen en communiceerden via tijdschriften over politieke grenzen heen. Ze plaatsten hun artistieke identiteit boven hun nationaliteit. In deze tentoonstelling bekijk je de Centraal-Europese gebieden in volle verandering door de blik van Gustav Klimt, Josef Capek, Egon Schiele, Oskar Kokoschka, László Moholy-Nagy en 75 andere kunstenaars.

Wist je dat?

 • Stormloop voor Beyond Klimt

  De tentoonstelling Beyond Klimt sloot zondag de deuren met meer dan 100.000 bezoekers op de teller. Hiermee verovert de expo meteen een plekje in de top 3 van de best bezochte BOZAR-tentoonstellingen van de laatste 10 jaar.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Everybody’s Talking About… Beyond Klimt

  — gepubliceerd op
 • Who’s That Girl?

  Haar adembenemend portret door Gustav Klimt is het eerste schilderij dat je tegenkomt in de tentoonstelling Beyond Klimt. New Horizons in Europe 1914-1938. En ze blikt je recht in de ogen vanop de affiches voor de expo. Maar wie is de vrouw in dit opvallend beeld?

  — gepubliceerd op

Voorbij