20

Schedule
20:00 Doors open
20:30 – 21:30: Yves De Mey
22:00 – 23:00: Emptyset

 

 

BOZAR ELECTRONIC SERIES is een reeks intieme avonden (200 zitplaatsen) waarbij een ruim aanbod van de allernieuwste avant-gardemuziek wordt voorgesteld, muziek waarbij de grens tussen elektronische, hedendaagse en experimentele muziek vervaagt.

 

Emptyset – AV performance (UK)

Emptyset, dat zijn Paul Purgas en James Ginzburg. Zij richtten Subtext Recordings op om op dat label eigen werk en dat van gelijkgestemde artiesten (Roly Porter, Paul Jebanasam, Yair Glotman, Fis…) uit te brengen. Het duo vervult een voortrekkersrol in de elektronische muziek. Met elke release verleggen ze grenzen en verkennen ze nieuwe methodes om met wetenschappelijke precisie sounds te creëren, waarbij ze focussen op structuur, textuur en ritme. Op hun eigen label hebben ze tal van albums uitgebracht en ze hebben ook werk uitgebracht bij Thrill Jockey en Raster-Noton. Ze hebben composities en installaties gemaakt voor de David Roberts Art Foundation, Spike Island, Tate Britain en de Architecture Foundation.
Ze brengen een gloednieuwe set, naar aanleiding van hun pas verschenen EP Skin, en krijgen daarbij het gezelschap van audiovisueel kunstenaar Sam Williams. Op Skin gebruiken ze technieken die ze tijdens het maken van Borders, hun lp uit 2017, hebben ontwikkeld. Ze verkennen structurele elementen van rituele muziek en niet-westerse stijlen en combineren die met recente performances waarbij ze experimenteerden met microtonaal stemgebruik en de akoestische kenmerken van materialen. Dit is de eerste keer dat Emptyset een volledig album heeft gemaakt met enkel akoestische productiemethodes.
http://emptyset.org.uk
http://subtextrecordings.net/

 

Yves De Mey (B)

Yves De Mey is een sleutelfiguur in de Belgische elektronische muziek en al sinds midden de jaren 1990 erg actief. Samen met Peter Van Hoesen vormt hij Sendai, hij neemt op onder verschillende aliassen, onder andere Grey Branches en vroeger Eavesdropper, en brengt werk uit op labels zoals Opal Tapes, Sandwell District en zijn eigen Archives Intérieures, dat hij samen met Van Hoesen runt. Voor zijn muziek put De Mey inspiratie uit sounddesign, filmmuziek en performance- en installatiekunst, en zijn belangrijkste instrument is zijn almaar groter wordende modulaire synthesizer. 2016 was een dijk van een jaar met albums die heel goed onthaald werden en uitgebracht werden bij Spectrum Spools (Drawn with Shadow Pens) en Editions Mego (met Sendai - Ground and Figure).
In 2017 bracht het Britse label Inner Surface Neuroclaps uit, een full album van Grey Branches. Het is een ietwat geschift idee over hoe niet-functionele clubmuziek zou kunnen klinken.
http://www.knobsounds.com/