24

12.01.18 : Drew McDowall + Lumisokea
10.03.18 : Emptyset + Yves De Mey

 

BOZAR ELECTRONIC SERIES is een reeks intieme avonden (200 zitplaatsen) waarbij een ruim aanbod van de allernieuwste avant-gardemuziek wordt voorgesteld, muziek waarbij de grens tussen elektronische, hedendaagse en experimentele muziek vervaagt.

 

Drew McDowall (ex-Coil) (SCOTT) 

Drew McDowall is waarschijnlijk het bekendst als lid van de legendarische band Coil, en hij heeft ook op vaste basis meegespeeld bij Psychic TV. De invloed die McDowall op hun muziek heeft gehad is onmiskenbaar. Zijn elektronische aanpak, waarin hij percussie vol metaalklanken en reverb integreert met ambient drones, hoor je ook terug op de twee soloalbums die hij bij Dais Records heeft uitgebracht. Als soloartiest graft hij zich nog dieper in in de wereld van modulaire synthese en blijft hij trouw aan het diepe, esoterische en intense geluidsspectrum dat hij bij de twee hierboven genoemde groepen verkende. De meditatieve drones en de abstracte soundscapes, soms verrijkt met gesampelde cut-ups, zijn het handelsmerk geworden van zijn dreigende, ijle sound.
https://drewmcdowall.bandcamp.com

 

Lumisokea presents ‘Dervish’ (B/I)
Lumisokea is een Belgisch-Italiaans duo bestaande uit Koenraad Ecker en Andrea Taeggi. Je kunt hun muziek omschrijven als erg tactiel, polyritmisch en met een heel rijke textuur, muziek die de grens doet vervagen tussen akoestisch en elektronisch en zo een uitdagende, introspectieve luisterervaring creëert. Voor BES ontwikkelt het duo zich tot een kwartet, met twee extra percussionisten (Onno Govaert en Luca Marini). Samen willen ze de verschillen tussen akoestische/live-instrumenten en elektronische/geprogrammeerde tools wegwerken en ze op het podium op hoog niveau met elkaar laten interageren en op zoek gaan naar lange, extatische live performances. Vandaar de titel van dit project: ‘Dervish’, een verwijzing naar de oude rituele gebruiken in het mystieke soefisme, waarbij een danser door ritmische bewegingen en dans in trance probeert te komen.
https://lumisokea.com/