16


Gezien de grote belangstelling voor de tentoonstelling Watching You, Watching Me, is deze tot en met 9 maart verlengd.

 

Waar ligt de lijn tussen fotografie en surveillance? Watching You, Watching Me brengt het werk van tien kunstenaars in beeld die de surveillancecultuur onder de loep nemen en de broze grens aftasten tussen publiek en privé. Van documentaire tot streetart.

De tentoonstelling gaat na hoe fotografie een toezichtinstrument kan zijn en tegelijk als middel kan worden aangewend om de negatieve impact ervan aan het licht te brengen en aan te klagen. Het op beeld vastleggen van iets dat alomtegenwoordig maar verholen wil zijn – schijnbaar overal en nergens tegelijk – blijkt een moeilijke opgave waarvoor de kunstenaars op deze tentoonstelling teruggrijpen naar een dynamische reeks benaderingen.

Met werken van Mari Bastashevski & Privacy International, Edu Bayer, Josh Begley, Paolo Cirio, Hasan Elahi, Andrew Hammerand, Mishka Henner, Simon Menner, Julian Roeder en Tomas van Houtryve.

Curatoren: Stuart Alexander, Susan Meiselasz, Yukiko Yamagata

De tentoonstelling maakt deel uit van de 2018 Privacytopia evenementen in het kader van de internationale conferentie Computers, Privacy and Data Protection (CPDP): The Internet of Bodies.

 

 

Wist je dat?

  • Recordlente voor BOZAR

    De voorjaarsexpo’s van BOZAR lokten reeds 270.000 bezoekers. Last chance om de retrospectieve van Fernand Léger te bezoeken, nog tot nu zondag!

    lees meer
    — gepubliceerd op

Voorbij