15

Hassan Madjooni regie – Pouya Pouramin klankdesign, acteur – Olka Hedayat actrice – Keyvan Sarreshteh tekst, acteur – Shylan Ashayeri assistent – Homa Sadatian poppenmaker – Ali Shirkhodaei techniek

Pink Cloud vertelt het verhaal van een jongeman, van huisarrest tot dienstplicht. En van dienstplicht tot frontsoldaat. Van frontsoldaat tot in vijandelijk gebied. Van vijandelijk gebied tot onder de grond. En van onder de grond tot in een roze wolk.

In dit stuk van Keyvan Sarreshteh en Hassan Madjooni sluimert een spitsvondige maatschappijkritiek die scherp wordt uitgelicht door de minimale scenografie en uitgebeende dramaturgie – het signatuur van de Leev Theatre Group. In de veertien jaar van zijn bestaan sleepte het collectief al ettelijke prijzen en awards in de wacht. Naast Iraanse klassieker neemt zijn oprichter - theaterdirecteur, acteur, regisseur en universiteitsprofessor Hassan Madjooni - ook werk van Anton Tsjechov en Shakespeare onder handen. Zijn For a Fistful of Rubles won de ‘Best Theater Director of the Year’ award in 2011.