16

Fariborz Karimi tekst, regie – Ava Darvishi actrice – Kasra Pashaie Ghalichi geluid, muziek – Navid Fayaz Dobakhshari techniek, assistent video – Pantea Armanfar video – Nasrin Khorrami kostuums – Mostafa Moradiyan decor – Arezoo Khazanbeik assistent scenografie – Parnaz Karimi grafisch ontwerp

Een jonge actrice kruipt in de huid van Euripides’ Medea. Ze wordt verliefd op een Poolse man en laat haar carrière achter om hem naar zijn thuisland te volgen. Daar zal haar leven tragische parallellen vertonen met het verhaal van de mythologische moordenares.

Medea van Fariborz Karimi is een beklijvende variatie op een van de hartverscheurendste stukken uit de theatergeschiedenis. Met deze voorstelling is hij niet aan zijn proefstuk toe, met I can’t imagine tomorrow toerde hij al in Nederlands, Indië, Spanje, Bulgarije en Iran. In 2011 richtte hij de Bohemi Theater Group op en de ‘Theatricultural Exchange Residency’ in Teheran op, een ontmoetingsplek voor jonge theatermakers en acteurs van over heel de wereld.