21

21:00 > 21:45 Dvtch Norris aka DVTCH Show
22:00 > 1:00 Boddhi Satva  Afterparty feat. Badi, United Belgium & Fredy Massambas

DVTCH NORRIS aka Dvtch (°1993) is een Engelstalige rapper uit Antwerpen. In 2013 tekent DVTCH bij het independent label Beatville en wordt hij de vaste gastartiest in de live show van zangeres/rapster Coely. Samen verzorgen ze meer dan 250 shows doorheen Europa. Werd DVTCH genomineerd voor een Red Bull Elektropedia Award in de categorie ‘Best MC’ en werkt hij momenteel aan z’n eerste EP.

Dj en producer Boddhi Satva werd geboren in de Centraal-Afrikaanse Republiek en wordt in het dancelandschap beschouwd als de grondlegger van de ‘ancestral soul’. Hij zet een reeks met succes en lof onthaalde r&b- en hiphophits naar zijn hand in zijn kenmerkende, frisse mash-ups. Met zijn tweede album Transition uit 2016 duikt hij nog dieper in de Afrikaanse diaspora. Zo brengt hij een reeks vooraanstaande internationale artiesten voor het voetlicht waarbij onder meer de Keniaanse popsoulzangeres en rijzende ster Karun, de gevierde Amerikaanse singer-songwriter Teedra Moses, Dudley Perkins en Georgia Anne Muldrow de revue passeren.

Badibanga Ndeka, alias Badi, is een niet te classificeren rapper en ‘Belgicain’ van Congolese afkomst. Hij deed ervaring op in het stadsmilieu, waarbij hij onder meer samenwerkte met groten als Stromae, Fredy Massamba, Youssoufa, DJ Boddhi Satva, James Deano en Sefyu. Hij werkte ook mee aan het Héritage-project, waarvoor Pitcho een groep artiesten uit de diaspora bijeenbracht naar aanleiding van de vijftigste verjaardag van de Congolese onafhankelijkheid. Na een eerste EP ‘Matonge’ brengt hij in 2017 zijn eerste album uit, ‘Article 15’. Datzelfde jaar creëert hij samen met twee vrouwelijke artiesten de slam show  Congo Eza.

Dansvoorstelling van Belgium Unity, een groep die ontstond in 2014 en bestaat uit uiteenlopende Belgische hiphopdansers. Naar aanleiding van Afropolitan presenteren zes house- en breakdancevertolkers, onder anderen Les Mybalés, een originele voorstelling op muziek van Boddhi Satva. Met: Doris Mybalés, Nathalie Mybalés, Davide Moogly, Mavinga & Kevin en Zach Swagga.