20

Binfikir Kinderen Theatergroep gaat  op 7 januari  in de meest  prestigieuze zaal van Brussel in Bozar het kinderstuk van 'Kleine Klaas en Kleine Nasreddin Tegen Het Milieu Monster, Petman' voorstellen.  Het Stuk is eerste keer in 2010 in De Kriekelaar gespeeld en door  Hélène PIMONT  geregisseerd. Nu is het stuk door Zeynep Uluduz  geregisreerd. Het stuk is geschreven door Erdinc Utku die Arts Directeur van Binfikir is. Erdinc Utku heeft voor het stuk ook een liedje geschreven en Sibel Dincer heeft het gecomponeerd en gezongen. Ummu Yilmaz is productie verantwoordelijke en Serpil Aygun is verantwoordelijk van geluid, licht en algemeen coordinatie.

Over kinderen toneelstuk
Een kleine meisje, Sevgi, probeert te stoppen een milleu monster PETMAN, die door zijn duivelse krachten wilt de wereld veranderen naar een groote globale vuilbak te vormen. Sevgi vraagt hulp van haar vriendennen Nasrettin en Nicolas. Ze hebben met behulp van Piet en Pat, op een zeer moeilijke weg moesten nemen. Onderweg moesten ze overwinnen draak en heks en daarna aankomen het palais van de vervuiling dat stond op Kampfer bergen in het vuilnis heuvel. Ze moesten het bron van vervuiling uitroeien die het paleis van vervuiling ligt. Het doel van de kleine helden van het milleu Sevgi, Nasrettin, en Nicolas, het natuur bevrijden van de vervuilende fabrikanten die de dikke vrienden waren van PETMAN, plastiek zakken en pmd verpakkingen. Ten laatste de shoonmak fee bevrijden die door petman omgevormd als een kikker.
Over Binfikir
Opgericht in 2004 , Binfikir is een in Brussel gevestigde Belgisch- Turkse krant en "diversiteit en socialisatie platform" actief in de media en kunst (voornamelijk theater).
Terwijl het bevorderen van de diversiteit in de media, communicatie en kunst, Binfikir streeft naar " kunst voor iedereen " en " brengen kunst naar de straat en de straat naar de kunst" . Met 2 amateurtoneel groepen ( één voor kinderen en één voor de jeugd ) produceert Binfikir kinderen toneelstukken en komedies / cabarets met kritiek kijk op Turkse gemeenschap , autochtone Belgen en België .
Binfikir Kinderen Theater Groep werkt als partner met Onderwijs Consultancy van Turkse Ambassade in Brussel.

Zie ook