15

Bahar Katoozi tekst, actrice – Samaneh Zandinejad regie – Hessam Nourani video – Ali Shirkhodaei video, technisch directeur – Pierre Reis tour management

In Special Relativity speelt Bahar Katoozi een vrouw die haar affaire met een universiteitsprofessor bekijkt door het prisma van de kwantumfysica. “Bestaan zwarte gaten op de bodem van de oceaan en zo ja, is het mogelijk eraan te ontsnappen, mocht je erin verstrikt geraken?” Via de wetenschap tracht ze haar liaison te begrijpen. Ratio botst op een gevoel dat niet valt te theoretiseren. Paniek? Vertwijfeling? Haar verhaal eindigt met het verdwijnen van vlucht MH370 van Malaysia Airlines.

Bahar Katoozi (°1984, Teheran) is actrice, auteur en regisseur. Ze studeerde theater, filosofie en wetenschapsfilosofie aan de universiteit van Teheran en speelt sinds 2005 in theater- en filmvoorstellingen. Ze trad al op in Roemenië, Indië, Spanje en Zwitserland. Sinds 2014 schrijft ze haar eigen toneelstukken en films. Voor Comment (2015) kreeg ze de prijs van ‘Beste Schrijfster’ tijdens het Fadjr International Festival. 
Actrice en regisseuse Samaneh Zandinejad (°1984, Teheran) studeerde regie aan de Universiteit van Tarbiyat Modares. Ze richtte haar eigen gezelschap Madreseh Theater Group op in 2006. Op het Fadjr Theater Festival van Teheran won ze de prijs voor de Beste Regie in 2012. Ze werkt geregeld aan performances met beeldende kunstenaars. In 2015 maakte ze deel uit van het selectiecomité van de 18e editie van het Iran International Festival of University Theater IIFUT.