20

Afsaneh Noori tekst, regie – Janet Avanesian actrice – Haleh Chinikar assistent(e) – Mohammadamin Zamani techniek – Rodrigue Nardone muziek

In deze voorstelling heeft iedereen het over dezelfde pijn: het plotse verlies van een naaste. “Mijn vader – een professioneel bergbeklimmer – kwam om het leven door een val. De wonde die zijn dood naliet, is bijzonder pijnlijk. De pijn zal dan misschien wel wegebben, maar blijft ergens in mij sluimeren. Op de planken wordt mijn verhaal verteld door een actrice die zelf nooit werd getekend door zo’n traumatische gebeurtenis.” Op het scherm zijn dan weer vrouwen en mannen van diverse afkomst en culturen te zien. Zij vertellen wat ze hebben meegemaakt en wat ze nog steeds ervaren nadat iemand uit hun omgeving werd weggerukt. “Kunnen we ons ook terug vinden in het lichaam van een ander? Is empathie en compassie niet het enige wat uiteindelijk overblijft?”

Afsaneh Noori is een Iraanse regisseuse en toneelschrijfster die sinds 2013 in Brussel woont. Met Chante avec moi stelt ze haar eerste Belgische creatie voor.