28

Deze expo wil de creatieve energie van Casablanca in de verf zetten, via het werk van drie jonge kunstenaars die pendelen tussen Marokko en Europa.

Het werk van Randa Maroufi bestaat uit foto’s, video’s, installaties, performances en geluidskunst. De kunstenares is geïnteresseerd in het ensceneren van lichamen in de publieke of intieme ruimte. Een aanpak die vaak politiek is en die inzet op ambiguïteit, om de status van beelden te bevragen. Van Maroufi tonen we de video’s Le Park en Stand By Office, en de nieuwe productie Apparitions, een project rond publieke ruimte en gender dat zij in Brussel opstart naar aanleiding van Moussem Cities.

Mostafa Saifi Rahmouni baseert zich op echte, persoonlijke of collectieve feiten of evenementen. Hij bevraagt de menselijke conditie, zonder oordeel of kritiek. Hij reflecteert daarbij op haar waarden en focust op het menselijke vermogen om zin te geven aan geweld en pijn, en/of ze te overstijgen. In de expo is zijn beeldend werk Piece Of Bread te zien, als ook de lichtinstallatie The City of the living en de nieuwe creatie Jotiya (“vlooienmarkt”), die hij in opdracht van Moussem Cities realiseert tijdens een residentie in Casablanca.

Youssef Ouchra werkt aan een multidisciplinair oeuvre rond de relatie tussen de mens en zijn omgeving. Hij combineert geluidskunst, grafische vormgeving, performance, installatie en video. Ouchra presenteert de video-installatie en performance Informatage #1, de installatie en video Daqa F’Marrakchia, en de nieuwe productie Meta-Fausse-Mort, een experimentele en participatieve performance die vragen stelt rond de “carrière” van een artiest.

Curator: Younes Baba-Ali, geassisteerd door Meriem Berrada.
Wetenschappelijke ondersteuning: Nadia Sabri

Wist je dat?

  • Recordlente voor BOZAR

    De voorjaarsexpo’s van BOZAR lokten reeds 270.000 bezoekers. Last chance om de retrospectieve van Fernand Léger te bezoeken, nog tot nu zondag!

    lees meer
    — gepubliceerd op