30

Brussel wordt al een aantal jaren gekenmerkt door een dynamiek van stadsvernieuwing, waarin de voetgangerszone een cruciale plaats inneemt. In samenwerking met de Stad Brussel, de Bouwmeester (bMa), BOZAR, Pyblik en de Brussels Academy organiseren het Brussels Centre Observatory van het Brussels Studies Institute (BSI-BCO) en perspective.brussels van 26 januari tot 1 februari een masterclass rond de uitdagingen van de voetgangerszone.
De resultaten van de masterclass zullen op 1 februari voorgesteld worden in het Paleis voor Schone Kunsten. Studenten en professionals uit verscheidene vakgebieden zullen de krijtlijnen toelichten die ze hebben uitgetekend in meerschalige scenario's voor vernieuwing rond de thema’s Zoom IN en Zoom OUT. Meer informatie over de gratis deelname aan de masterclassweek, die plaatsvindt bij perspective.brussels, vind je hier: http://bco.bsi-brussels.be/nl/master-class-zoom-in-zoom-out/. Inschrijven is verplicht.

Programma: 
18.30 uur: onthaal
19.00 uur: inleiding door Eric Corijn (BSI-BCO) en Christophe Soil (perspective.brussels)
19.30 uur: rondetafelgesprek in aanwezigheid van Jérémy Onkelinx (Adviseur Ruimtelijke ordening voor het kabinet van de Minister-President van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest), Olivier Verstraeten (Adviseur Ruimtelijke ordening voor het kabinet van de Burgemeester van de Stad Brussel), Tom Sanders (perspective.brussels, territoriale strategie), Kristiaan Borret (bouwmeester Maître architecte), Livia de Bethune (Multiple architecture & urbanism) en Pierre Vanderstraeten (LOCI-UCL).
21.30 uur: walking dinner en voorstelling van de resultaten

Organisatiecomité: Prof. Eric Corijn, BSI-BCO | Vrije Universiteit Brussel – VUB
Prof. Jean-Philippe De Visscher, Université catholique de Louvain – UCL | LOCI
Margaux Hardy, BSI-BCO | Université St Louis
Prof. Michel Hubert, BSI-BCO | Université St Louis
Dr. Aniss Mezoued, BSI-BCO | Université catholique de Louvain – UCL | LOCI
Frédéric Raynaud, perspective.brussels
Prof. Pierre Vanderstraeten, Université catholique de Louvain – UCL | LOCI
Prof. Fabio Vanin, Vrije Universiteit Brussel – VUB-Cosmopolis
Dr. Sofie Vermeulen, BSI-BCO | Université Libre de Bruxelles