27

In een politiek moment dat (alweer) gekenmerkt wordt door de noodzaak om een vijand te identificeren als de oorzaak van de eigen problemen (groot en klein), van identiteispolitiek die in het voor- of nadeel van iemands gewoontes uitgespeeld wordt, blijkt dit project bijzonder relevant. Met de tentoonstelling GEOGRAPHIES OF IMAGINATION worden we uitgedaagd tot het aanleggen van connecties tussen de verscheidene en conflictuele toepassingen van verbeelding om het anderszijn te bedenken en de rol van geografie als machtsinstrument. Hoe vormt macht de kern van othering en hoe zijn die processen verbonden met vormen van bijhoren die we ook kunnen in verband brengen met de begrippen van territorialiteit en bezit?
Curatoren: Antonia Alampi, Bonaventure Soh Bejeng Ndikung

Artists:   Salwa Aleryani, Heba Y. Amin, American Artist, Rossella Biscotti, Chimurenga, Saddie Choua, Michele Ciacciofera, Anna Binta Diallo, Dimitri Fagbohoun, Mahir Jahmal, Jackie Karuti, Anna Lindal, Ibrahim Mahama, Tanja Muravskaja, Oscar Murillo, Daniela Ortiz and Sandra Schäfer

 

GEOGRAPHIES of IMAGINATION

SAVVY Contemporary
Plantagenstr. 31     
13347 Berlin
September 9 – November 11 2018  - Thur–Sun   14:00–19:00
OPENING : September 9, 2018 at 19:00

 

INVOCATIONS
September 14, 2018  16:00–00:00   Performances, talks, readings
September 15, 2018  12:00-18:00  A Workshop “THE ABC OF RACIST EUROPE”  with Daniela Ortiz, on anti-racist methods and technologies of dis-othering, in children’s perspectives and in children’s activities.
SAVVY Contemporary
Gerichtstr. 35
13347 Berlin

 

In het kader van DIS-OTHERING: BEYOND AFROPOLITAN AND OTHER LABELS, een samenwerkingsproject tussen BOZAR- Paleis voor Schone Kunsten (Brussel), Kulturen in Bewegung (Wenen) et SAVVY Contemporary (Berlijn) over het noodzakelijke ontmantelen van “othering” praktijken in Europese culturele instellingen. Dit project wordt mede gefinancierd door het Creative Europe Programme van de Europese Unie.