27

Collegium Vocale GentPhilippe Herreweghe leiding – Hana Blažíková sopraan – Alex Potter alt – Thomas Hobbs tenor – Peter Kooij bas – Clara Pons video regie

Hoe kunnen we moderne beelden verzoenen met barokmuziek zonder een van beide te verloochenen? Dat is de uitdaging die Philippe Herreweghe aangaat voor de muzikale begeleiding van Clara Pons' Lebenslicht. De film vertelt het verhaal van drie generaties: een grootvader, zijn zoon en zijn kleinzoon. Een familie met schuldproblemen, woede en rancune. Een familie zoals er zoveel zijn, waar de universele thema's in de muziek van Bach dagelijkse kost zijn, gaande van angst en de dood tot vergiffenis, van troost tot vreugde. Voor dit project vertolken Philippe Herreweghe en zijn muzikanten live een selectie koorgezangen, aria's en instrumentale symfonieën uit de mooiste cantates, passiewerken en missen van de Cantor.

 

Music Talk(s)
19:00 Artist Talk met Philippe Herreweghe en Clara Pons, gemodereerd door Sergio Roberto Gratteri. Gratis op vertoon van concertticket.
Plaats: Zaal M

 

Luister naar de playlist "Bach Heritage" op Spotify