19

Pierre-Laurent Aimard piano

Programma

Goldberg-variaties, BWV 988 Johann Sebastian Bach


Pierre-Laurent Aimard staat in het seizoen 2018-2019 in de kijker met een ‘Portret’. De Franse pianist is maar liefst drie keer te gast in het Paleis voor Schone Kunsten, twee keer met orkest en één keer voor een solorecital. Tijdens dit recital plaatst Aimard de onsterfelijke Goldbergvariaties van Bach op de pupiter. De Goldbergvariaties vormen – hoe kan het ook anders voor een werk van Bach – een perfect evenwichtig, wiskundig symmetrisch geheel. Aan de basis van de meesterlijke muzikale architectuur ligt een heldere, betoverende aria, het oerdegelijke fundament van de cyclus. Met zijn intelligente benadering van elk werk, ragfijne techniek en sensitiviteit is Aimard perfect uitgerust om dit moment uit het klavierrepertoire aan te pakken.
Het concert van Aimard is het derde en laatste concert dit seizoen waarop je de Goldbergvariaties hoort. Ook de eigenwijze pianist-componist Uri Caine geeft zijn lezing van het iconische werk, net als Frank Peter Zimmermann samen met Antoine Tamestit en Christian Poltéra.


Luister naar de playlist "Early Music" op Spotify

Wist je dat?

  • Een gesprek met Pierre-Laurent Aimard

    HET VUUR, EN HOE HET TE VOEDEN

    De Franse pianist koestert een diep respect voor oeuvres en uiteenlopende muzikale denkwijzen. Om zijn innerlijke vuur niet te laten uitdoven, buigt hij zich nu over de Goldbergvariaties van Bach, een werk dat al net zo populair als indrukwekkend is.

    — gepubliceerd op