24

Elisabeth Leonskaja piano

Programma

Sonate voor piano, KV 284 Wolfgang Amadeus Mozart
6 kleine Klavierstücke, op. 19 Arnold Schönberg
Sonate voor piano, KV 332 Wolfgang Amadeus Mozart
Sonate voor piano, D 960, op. posth. Franz Schubert


Om dringende gezondheidsredenen moet Radu Lupu spijtig genoeg al zijn concerten dit seizoen annuleren. Hij kan voorlopig geen alternatieve datum voorstellen, dit seizoen of het volgende. Hij heeft besloten om tot eind juni 2020 sabbatical leave te nemen. Helaas zal hij dus op 1 mei niet naar BOZAR kunnen komen. Zijn levenslange vriendin - ze kennen elkaar al sinds 1964! - Elisabeth Leonskaja heeft ermee ingestemd om hem te vervangen voor het recital op 1 mei, met behoud van een deel van het programma. 
Elisabeth Leonskaja speelt in BOZAR al bijna even lang als ze Radu Lupu kent. Zo was ze finaliste in de Koningin Elisabethwedstrijd en werd er een portret aan haar gewijd tijdens het seizoen 2015-2016. Wij danken haar hartelijk voor de bereidheid die ze heeft getoond om haar goede vriend Radu Lupu te vervangen.  
​​​​​​​

Wist je dat?

  • De sprong van Elisabeth Leonskaja

    De Russische pianiste, die ook wel eens de bijnaam 'de leeuwin van het klavier' krijgt opgeplakt, leeft en speelt intuïtief. Met haar uniek gevoel voor ruimte en vrijheid ontdoet ze elke partituur van overbodige franjes en gaat ze recht naar de kern. Ze springt in voor haar goede vriend Radu Lupu, die wegens gezondheidsproblemen zijn seizoen moet annuleren, en ze neemt uit zijn oorspronkelijk programma ook Schuberts laatste sonate over.

    — gepubliceerd op