07

Orchestre Philharmonique Royal de LiègeChœur de Radio FranceGergely Madaras leiding – Lionel Sow koorleiding – David Kadouch piano

Programma

Ballade pour piano et orchestre (wereldpremière - opdracht OPRL) Philippe Boesmans
Daphnis et Chloé, choreografische symfonie Maurice Ravel


Zes maanden voor hij muziekdirecteur wordt van het Orchestre Philharmonique Royal de Liège (OPRL), trekt de Hongaarse dirigent Gergely Madaras op onderzoek door het kernrepertoire van het orkest: de Frans-Belgische muziek en de nieuwe composities. Daphnis et Chloé is een meesterstuk van het impressionisme en een ballet vol vurige sensualiteit waarin Ravel zijn idealistische visie op het oude Griekenland toonzet. Maar eerst staat de wereldpremière van Philippe Boesmans op het programma, een ballade pour piano et orchestre die de Belgische componist schreef in opdracht van het OPRL. Aan de piano zit de Franse pianist David Kadouch also known as de poulain van de Franse pianisten.

Luister naar de playlist "Piano Lovers" op Spotify

Wist je dat?

  • Nieuw bloed in Luik

    In september 2019 wordt Gergely Madaras de nieuwe muziekdirecteur van het Orchestre Philharmonique Royal de Liège (OPRL) en volgt daarmee Christian Arming op. Op 1 maart leidt hij ‘zijn’ toekomstige orkest in BOZAR. De jonge Hongaarse dirigent vertelt over zijn cultureel erfgoed, zijn taak als muziekdirecteur en over zijn artistieke visie.

    — gepubliceerd op