10

Belgian National OrchestraOtto Tausk leiding – Jorinde Keesmaat regie – Sabina Kumeling kostuums – Désirée van Gelderen lichtdesign – Julie Vercauteren Het Kind – Lisa Willems De Moeder, het Chinese Theekopje , de Libel – Maggie Finnegain Het Vuur, de Prinses, de Nachtegaal – Barbara Jop De Herderin, de Uil – Ki Up Lee De Kleine Grijsaard, het Rekenboek, de Boomkikvors, de Theepot – Alberto Martinez de Klok, de Kat – Dania El Zein De Vleermuis, een Herderinnetje, de Uil – Cécile Lastchenko De Poes, de Eekhorn, een Herder, de Herderin – Joris Stroobants De Fauteuil, de Boom – Ghent Singers Herders en Herderinnen, de Bomen, de Dieren – Les Pastoureaux Les chiffres, le Pouf, le Banc, le Canapé, la Chaise en paille

Programma

L’enfant et les sortilèges Maurice Ravel


Op 21 en 22 december viert het Belgian National Orchestra Kerstmis op de tonen van L’Enfant et les Sortilèges van Maurice Ravel. Een werk dat zowel dromerig als krachtig is en op fijngevoelige wijze poëzie integreert.

Het verhaal is eenvoudig. Het speelt zich af in een oud huis op de boerenbuiten. Een moeder heeft het aan de stok met haar luie zoon. Tijdens één van de ruzies zet het kind het huis volledig opstelten en pest het de dieren.

Plotseling bevinden we ons in een magische fantastische wereld waarbij de stoelen, tafels en fauteuil zich gedragen als de protagonisten en de dieren beginnen te praten. Ze engageren zich om deze deugniet op het rechte pad te brengen.

Een unieke kans om dit werk te horen.