19

Belgian National OrchestraHugh Wolff leiding – Henry Kramer piano

Programma

Egmont, Ouverture, op. 84 Ludwig van Beethoven
Concerto voor piano en orkest nr. 4, op. 58 Ludwig van Beethoven
Dansen van Galanta Zoltán Kodály


Op zaterdag 20 juli om 20 uur worden de feestelijkheden rond de Nationale Feestdag ingezet met een gratis concert, net vóór het Bal National dat plaatsvindt op het Vossenplein te Brussel. Dit klassieke muziekconcert wordt georganiseerd door de Koningin Elisabethwedstrijd, samen met het Belgian National Orchestra en Bozar, dankzij de steun van de FOD Kanselarij van de Eerste Minister en de Nationale Loterij.

Plaats van het gebeuren is de prachtige Henry Le Boeufzaal van het Paleis voor Schone Kunsten van Brussel (Bozar) die akoestisch tot de vijf beste concertzalen ter wereld behoort. De Koning en de Koningin zullen het concert bijwonen.

Programma
​​​​​​​Het Belgian National Orchestra, onder leiding van Hugh Wolff, zal de Egmont Ouverture van Ludwig van Beethoven en de Dansen van Galánta van Zoltán Kodály vertolken.

Dit jaar is de solist de Amerikaanse pianist Henry Kramer, laureaat van de Koningin Elisabethwedstrijd in 2016. Samen met het Belgian National Orchestra brengt hij het Concerto voor piano en orkest nr. 4 van Ludwig van Beethoven.