09

Afriquya vzw is een multicultureel platform dat verschillende culturen en generaties bij elkaar wil brengen via muziek. De combinatie van traditionele muziek en elektronische beats zorgt ervoor dat iedereen het voelt kriebelen en wil dansen! Afriquya werkt ook nauw samen met enkele lokale liefdadigheidsorganisaties die jaarlijks 20% van de winst ontvangen.

Afriquya komt naar Bozar en organiseert afterparty’s bij een aantal wereldconcerten. Elk evenement zal een speciaal thema hebben dat aansluit bij het concert en zal daarbij verschillende ervaringen en kunstvormen betrekken.

PROGRAMMA

Jali Kunda Ft. Sidy Cissokho
Sidy Cissokho werd geboren in Senegal. Hij is een uitstekend muzikant en een meester op het vlak van West-Afrikaanse percussie. Zo is hij specialist in djembé, doundoun, sourouba, bougarabou en sabar. Hij reisde de wereld rond met Youssou N’Dour, Columbia Artists en het Nationaal Ballet van Senegal. Sidy zal samen met zijn studenten van de vzw Jali Kunda een djembésessie verzorgen.

Ivan Diaz (VS)
Als huis-dj van de vzw Afriquya en oprichter van Ancestral combineert Ivan Diaz afro- en latinomuziek met ritmes uit alle hoeken van de wereld en een vleugje futuristische vibes.

Souha Abou Taha
Souha zal live door Senegal geïnspireerde schilderijen op doek zetten .

Mamawaxx
Mamawaxx is een mode- en designmerk dat traditionele waxpatronen verwerkt in de nieuwste en hipste modetrends uit verschillende culturen.

JOKI
Joki is huis-dj van de vzw Afriquya en combineert traditionele muziek met electrobeats.