05

Tabla master Zakir Hussain, a living genius, whose unadulterated performances of Indian music are among the most thrilling anywhere...” (NY Times)

 

Zakir Hussain is een naam die klinkt als een klok in de wereldmuziek. Samen met zijn muzikanten neemt hij je mee naar de wereld van de Indiase muziek, op de klanken van de tabla, de sarangi en de mridangam. 

Zakir Hussain is een naam die klinkt als een klok bij percussionisten en in de wereldmuziek. Hij is een echte virtuoos met een weergaloos improvisatietalent. Hij heeft samengewerkt met grote internationale artiesten zoals George Harrison, Yo-Yo Ma, Joe Henderson, Van Morrison en Billy Cobham. Hij was ook lid van topbands zoals Shakti, dat hij oprichtte samen met John McLaughlin en L. Shankar, Remember Shakti, Planet Drum, zijn project met Mickey Hart, en Sangam met Charles Lloyd en Eric Harland. Samen met zijn muzikanten – de meester van de dholak Navin Sharma, de sarangivirtuoos Sabir Khan (zoon van de legendarische Padma Bhushan Ustad Sultan Khan) en de beroemde mridangamspeler Anantha R. Krishnan – neemt hij je mee voor een reis langs de geheimen en parels uit de traditionele Indiase muziek.