24

Cesar Salgan leiding, piano – Carlos Corrales bandoneon – Julio Peressini viool – Esteban Falabella gitaar – Juan Pablo Navarro contrabas

In 2000 werden de legendarische muzikanten van Quinteto Real uitgeroepen tot ‘het beste kwintet van de 20ste eeuw’. Wynton Marsalis is fan. En wij, wij trekken alvast onze tangoschoenen aan.

Al meer dan vijftig jaar tilt het Argentijnse orkest Quinteto Real de tangomuziek naar het hoogste niveau. BOZAR brengt dit sterk staaltje levende muziekgeschiedenis naar Brussel.

Horacio Salgán is een mythische figuur in de tangowereld. Hij werd geboren in Buenos Aires, een stad die tango ademt, en richtte samen met de virtuoos Ubaldo de Lío het Quinteto Real op. Sindsdien zijn menig legendarische muzikanten de revue gepasseerd om zowel originele composities als klassiekers te vertolken. Vandaag vult Cesar Salgán het rijke muzikale repertoire van zijn vader aan met eigen werk en zorgt hij voor een ritmische en harmonische taal zonder weerga. In 2000 werden ze uitgeroepen tot ‘het beste kwintet van de 20ste eeuw’. Wynton Marsalis is fan. Wij trekken alvast onze tangoschoenen aan.

BOZAR trakteert! Luister naar de playlist "World" op Spotify en ontdek het muziekseizoen ’18-’19 van BOZAR.

Wist je dat?

  • The Tango Series

    Argentinië telt vandaag veel ensembles die de tangoscene fris en gevarieerd maken. Sommige van die ensembles zijn trouw aan de traditionele tango, andere putten er inspiratie uit voor hun eigen creaties. De lijst is lang, maar omvat zonder twijfel de muzikanten die voor deze reeks concerten naar BOZAR afzakken.

    — gepubliceerd op