03

Juan Pablo Navarro contrabas, compositie – Nicolás Enrich bandoneon – Bruno Cavallaro viool – Sebastián Tozzolla klarinet, bastklarinet – Esteban Falabella electric guitar – Emiliano Greco piano

“Een van de meest spectaculaire tangogroepen die Buenos Aires de laatste jaren heeft voortgebracht is het sextet van de geniale contrabassist, componist en arrangeur Juan Pablo Navarro.” (De doelen)

Het Juan Pablo Navarro Sexteto bewijst dat tango vitaler is dan ooit. Het Sextet van de Argentijnse contrabassist speelt met genres, zorgt voor vernieuwing en eert de traditie. Op hun ‘Tango-Jazz’ zwierden al velen de kamer rond, en binnenkort is het aan ons!

Het indrukwekkende muzikale parcours van Juan Pablo Navarro leest als een tangopartituur. Hij deelde het podium met de tangolegendes Horacio Salgán en Ubaldo de Lío, de oprichters van het Quinteto Real. Levende jazzlegende Joe Lovano ging hij ook al versterken. Critici en collega-muzikanten roemen hem als een van de belangrijkste contrabassisten die de Argentijnse populaire muziek kleuren. Zijn sextet is ondertussen een begrip in Argentinië, waar het in de belangrijkste zalen en op menig tangofestival het publiek aan het dansen bracht. Op 8 mei laat Navarro ook ons kennismaken met zijn Tango-Jazz, een originele combinatie van tango, jazz en hedendaagse muziek. Zelf noemt hij zijn composities ‘postkaarten van een Nieuw Geluid van Buenos Aires’. Klaar voor een muzikale reis naar Argentinië?

BOZAR trakteert! Luister naar de playlist "World" op Spotify en ontdek het muziekseizoen ’18-’19 van BOZAR.

Wist je dat?

  • The Tango Series

    Argentinië telt vandaag veel ensembles die de tangoscene fris en gevarieerd maken. Sommige van die ensembles zijn trouw aan de traditionele tango, andere putten er inspiratie uit voor hun eigen creaties. De lijst is lang, maar omvat zonder twijfel de muzikanten die voor deze reeks concerten naar BOZAR afzakken.

    — gepubliceerd op