01

Klangforum WienBas Wiegers leiding – Michael Pflumm tenor – Bernhard Zachhuber klarinet – Björn Wilker percussie – Michael Scheidl productie – Nora Scheidl design

Programma

Das Trinklied vom Jammer der Erde (Das Lied von der Erde) Gustav Mahler
Le réseau des reprises Dieter Ammann
il colore dell’ombra Clara Iannotta
Speicher I Enno Poppe
der pythagoräische fächer. (wereld première) Klaus Lang
linea dell’orizzonte Beat Furrer
Psappha Iannis Xenakis
Let me die before I wake Salvatore Sciarrino
Dr. Futurity Bernd Deutsch
In C Terry Riley
Un posto nell’acqua Olga Neuwirth


In het oude Griekenland was een symposium een gelegenheid waarbij men tijdens het drinken van wijn geanimeerde discussies over kunst en samenleving voerde en zo tot nieuwe inzichten kwam. Wijn was een geschenk van de goden aan de mensen, een toegangspoort tot het goddelijke en tot de waarheid – toch bij gepaste hoeveelheden.


Het Klangforum Wien bracht zijn symposium al in verschillende grote Europese muziekcentra en nu komt het met die bijzonder succesrijke formule naar BOZAR, voor een onvergetelijke muzikale en gastronomische ervaring. Het uitstekende ensemble uit Wenen brengt moderne muziek terwijl de luisteraars comfortabel op kussens, futons en zetels zitten die over de parterre van de Grote Zaal Henry Le Bœuf zijn verspreid. Tussen de werken door kan het publiek in de Hortahal genieten van heerlijke gerechten en wijnen. Deze avond verwent dus zowel de tong als het oor. Bereid je voor op een roes van klanken en smaken. Zowel Apollo als Dionysos nemen je bijna acht uur lang onder hun hoede. Nog nooit heeft iemand dit symposium verlaten voor het helemaal afgelopen was! Laat je dus helemaal meeslepen.
 

 

Wist je dat?

  • Recap: Organ Night Fever

    Een parterre zonder stoelen, een gerestaureerd orgel, en 6 concerten tot diep in de nacht. De Grote Zaal Henry Le Boeuf onderging een transformatie tijdens Organ Night Fever op 15 september.

    — gepubliceerd op