06

Dans en luister de hele nacht lang naar bedwelmende techno, avontuurlijke house, aanstekelijke four to the floor en vloeiende ambient klanken terwijl je onze tentoonstellingen bezoekt tijdens BOZAR NIGHT!

De vleselijkheid van het werk van Theodoor van Loon en de visuele overdaad in de installaties van Joris Van de Moortel vormen de perfecte achtergrond voor elektronische muziek. Ontdek het minimalistische werk van Romeo Castellucci en de futuristische herinneringen van Chris Marker. Grijp ook je kans om de transformatie van Centraal-Europa te ervaren door de ogen van Gustav Klimt, Egon Schiele, Oskar Kokoschka en 75 andere kunstenaars. #bozarnight

EXPO 20:00 – 01:00
Beyond Klimt. Kokoschka, Schiele, Kupka, Moholy-Nagy, …
Theodoor van Loon. Een caravaggist tussen Rome en Brussel
Chris Marker. Memories of the Future
Romeo Castellucci
Joris Van de Moortel

MUSIC 20:00 – 03:00

HORTA HALL
01:00-03:00 : Daniel Avery
23:00-01:00 : Jacques Greene
21:00-23:00 : Pierre & Marc

FUMOIR
01:30 - 02:30 : Otis
01:00 - 01:30 : Coucou Chloe (live)
00:00 - 00:45 : Golin (live)
23:00 - 00:00 : DJ Charme (live)
21:30 - 23:00 : Otis


Daniel Avery (UK)
De Britse producer en dj Avery kan als echte “technoauteur” beschouwd worden. Nu eens is hij de hoofdact in clubs en op festivals met stevige techno, dan weer producet hij muziek met een brede waaier aan invloeden die veel verder gaan dan techno, van shoegaze tot psychedelische techno, industrial, drone-muziek en analoge ambient synth. Dankzij zijn samenwerking met Erol Alkan voor diens Bugged-out-reeks en Trash-avonden, werd Avery een van de resident dj's van Fabric in Londen. Momenteel is hij op tournee om zijn nieuwste album te promoten – Song for Alpha – met een mix van dancefloor en ambient technomuziek.

 

Jacques Greene (CA)
Het is nu bijna tien jaar geleden dat de Canadese dj en producer zijn eerste nummers uitbracht en zijn persoonlijke stijl met de wereld deelde: avontuurlijke house met verhakkelde r&b-zang, gemixt met electronica en UK bass music, dat al snel zijn kenmerkende sound werd. Hij bracht een reeks EP’s uit, maakte remixes van Radiohead, Shlomo, Ciara en P. Diddy, en bracht vorig jaar zijn eerste volledige plaat uit. Dankzij zijn wereldwijde tournee-ervaring zijn Greenes shows gegarandeerd een combo van dancefloor en future house.

https://jacquesgreene.com
 

Coucou Chloe (FR)
De Franse dj, producer en zangeres Coucou Chloe is resident dj bij Radio London en NTS Radio, en bracht haar debuut-EP Halo (op het label Creamcake) uit in 2016, maar sindsdien is er veel gebeurd. Toen haar nummer Doom uitkwam als deel van de soundtrack van Rihanna’s show Fenty x Puma tijdens de New York Fashion Week in 2017, werd de basis gelegd voor haar EP Erika Jane – nu op het label in wording NUXXE, dat ze samen leidt met Sega Bodega van Crazylegs en Shygirl, met wie ze geregeld samenwerkt.
Met een door en door moderne sound die online ontstond, maar vooral in clubs tot leven komt, gaan haar beats van sensuele en trage hiphop bangers – compleet met gemoduleerde zangraps – tot koortsachtige, energieke four to the floor... met een twist. Dankzij haar schalkse, experimentele muziek met een knipoog naar pop, katapulteert Coucou Chloé je recht in haar soundwereld.

 

Golin (JP)
Zangeres, producer, klassiek geschoold pianiste en performanceartieste Golin werd in Japan geboren. Haar performances steunen op improvisatie, zijn sterk en instinctief gericht op het lichaam en de mogelijke bewegingen ervan, en zijn instant spontaan, waardoor haar voorstellingen tot voortdurend verrassende filmervaringen worden omgetoverd.
Ze haalt inspiratie uit folkloristische sprookjes en versnipperde herinneringen, en verschillende gelaagde stemmen en samples transformeren haar nummers tot dromerige fantasieën.
Golin bracht onlangs haar debuut-EP Momo uit op 12-inch bij het Belgische label Midlife Music, en is momenteel ‘associated artist’ van de Brusselse Beursschouwburg.

 

Dj Charme (BE)
De jonge Belgische dj en producer begon zijn muzikale carrière als Kassett. Onlangs veranderde hij echter zijn naam naar Dj Charme en bracht hij op zijn eigen Brusselse label Midlife Music een eerste album uit met de logische titel Charme. Zijn muziek omvat veel uiteenlopende genres, van electronica over weelderige ambient passages tot jungle, zonder zijn gekke dancefloor fillers te vergeten.
https://soundcloud.com/midlifemusic/sets/dj-charme-charme-mm009
 

Otis (BE)
Otis is stichter & resident dj bij Slagwerk, een collectief dat zich vooral toelegt op hedendaagse experimentele muziek. Behalve organisator van evenementen stellen ze zichzelf ook voor als muzieklabel. Hun esthetiek gaat van metamoderne internetcultuur tot pogingen om spirituele sferen te creëren aangestoken met opvallend metaalachtige clubomgevingen. Een eclectisch oeuvre is hun uiteindelijke streefdoel.
https://soundcloud.com/0tis

 

BOZAR trakteert! Luister naar de playlist "Electro" op Spotify en ontdek het muziekseizoen ’18-’19 van BOZAR.

Wist je dat?

  • @ Caroline Lessire

    BOZAR NIGHT: feest tot in de vroege uurtjes

    Ook deze keer loste de BOZAR NIGHT alle verwachtingen in. Op 10 november 2018 dansten zo’n 3.250 mensen tot een gat in de nacht tijdens een bezoek aan onze tentoonstellingen.

    lees meer
    — gepubliceerd op