09

Dans en luister de hele nacht lang naar bedwelmende techno, avontuurlijke house, aanstekelijke four to the floor en vloeiende ambient klanken terwijl je onze tentoonstellingen bezoekt tijdens BOZAR NIGHT!

 

EXPO > 20.00 - 01.00

Bernard van Orley. Brussels and the Renaissance 
Prints in the age of Bruegel
Richard Venlet. Its walls, floors, ceiling and windows 
Dierendonckblancke. Praxis 
Anouk De Clercq with Vessel and Helga Davis. Helga humming 

 

MUSIC > 20.00-03.00

HORTA HALL
01:00 - 03:00  Agoria (FR)
23:00  - 01:00  Pierre (BE / Fuse, Lessizmore) 
21:00  - 23:00  Marc & Pierre ( BE / BOZAR Electronic) 

 

FUMOIR
00:00  - 02:00  Laurel Halo (US)
22:00  - 24:00  Renaat (BE / R&S Records) 

 

Agoria (F)

Agoria is een Franse componist, dj en producer van elektronische muziek. Hij is gekend voor zijn mix van genres en benaderingen met een fantastisch gevoel voor diepe ritmes en melodieën. Hij bracht drie platen uit, richtte zijn eigen label Infiné op, stond mee aan de wieg van Les Nuits Sonores en is momenteel bezig met zijn nieuwe concept “Drift”. Bovendien is hij een van de artiesten die muziek maakte voor het project Sonar x Nasa, en zijn muziek de ruimte liet inschieten.


Voor zijn vierde album slaat Agoria een nieuwe weg in.
Hij tart zijn eigen originele algoritme en elektronische muziek zoals hij ze altijd zag: “diep, puur, melodisch”.


Hij wil niet langer gewoon een nieuwe plaat maken, maar wil zichzelf in vraag stellen over de verbanden en links die zouden bestaan tussen zijn emotie en de machine. Een nieuw verband ziet het levenslicht, tussen de normen, zijn gevoel en het publiek.
Agoria vermengt en vervlecht de muzikale bewegingen. Hij gebruikt niet alleen pop- en elektronische muziek, maar ook hedendaagse kunst, film, artificiële intelligentie en poëzie.


Uit zijn creatieve, chaotische magma is “Drift” ontstaan.
Uit dit nieuwe algoritme, dat de invloeden van Agoria vermengt, ontstaat een muziek zonder grenzen, waar alle emoties, invloeden, technologieën en kunsten in elkaar overvloeien en vervlochten zijn.
“Drift” is geen wens, maar een pure verzameling van evocatieve codes en invloeden.

 

Laurel Halo (US)

Laurel Halo is een klassiek opgeleide muzikante die zich laat inspireren door de elektronische muziek uit Detroit, Berlijn en Londen, en verschillende platen uitbracht op het Hyperdub-label van Kode 9 (Burial, Klein, Fatima al Quadiri ...). Op muzikaal gebied wisselt ze af tussen dub, techno en avant-garde, ze deelt projecten met John Cale, Lisa Gerrard (Dead Can Dance), Rashad Becker en Oneohtrix Point Never, en ze remixt onder meer Forest Swords en Helm. In haar dj-sets combineert ze uiteenlopende invloeden en verkent ze veranderende, sombere en extatische vormen van muziek.


“Dj zijn is dezer dagen de perfecte uitlaatklep. Een selectie maken neemt veel tijd in beslag. Zelfs tracks die ik drie maanden of tien jaar geleden vond, speel ik nog altijd. Ik luister eerder naar stemmingmakende, ritmische en harmonische palletten, dan naar genres. Tracks die te idiomatisch klinken, probeer ik te vermijden.”

 

Renaat (B)

Renaat Vandepapeliere is de medeoprichter van een van de meest invloedrijke, belangrijke elektronische muzieklabels: R&S Records. Aan de teugels van het ‘zwartepaardlabel’ is hij verantwoordelijk voor de release van essentiële opnames door grote namen als Aphex Twin, James Blake en Paula Temple. Als dj brengt Renaat hommage aan alle vormen van elektronische muziek, waarbij hij nooit het oude motto verloochent waar het label voor staat: In Order To Dance.

 

Pierre (B)

Hoewel Pierre al meer dan 25 jaar resident dj en artistiek directeur is van de mythische Fuse in Brussel, gaat het dak er nog elk weekend af. Bovendien speelde hij al samen met de beste dj's ter wereld. Het is dus een grote eer dat hij eindelijk onze marmeren dansvloer overneemt.


Er zijn vandaag niet veel artiesten die hun reputatie enkel als dj kunnen vestigen, maar Pierre stamt uit een tijdperk waar het ambacht om nummers samen te brengen tot een zinvolle ervaring even belangrijk was als het producen van de tracks. Dankzij zijn bijzonder unieke visie op house en techno is hij gewoon een van de beste dj's around.

 

BOZAR trakteert! Luister naar de playlist "Electro" op Spotify en ontdek het muziekseizoen ’18-’19 van BOZAR.