05

Musiques NouvellesJean-Paul Dessy leiding – Fred Frith gitaar

Programma

Werken van Fred Frith
Werken van Giovani di Domenico
Werken van Stefan Hejdrowski


“A nuts and bolts way to heaven”  (Downtown)

De Engelse gitarist, meester van de improvisatie en kampioen van de avant-gardemuziek Fred Frith vindt zijn perfect evenknie in het Belgische ensemble Musiques Nouvelles. Samen verkennen ze spannende, nieuwe muzikale werelden.

In de handen van Fred Frith is een gitaar niet langer een gitaar… Het instrument een machine die duivelse geluiden produceert. Zo lang het piept en kraakt en huilt, is het goed. En dan plots uit het niets, is er die wondermooie melodie. De Engelse componist, muzikant en improvisator zit boordevol verrassingen – een gevolg van zijn verbluffende techniek en kennis. Geen stijl die Frith niet aankan, maar je zet er best het woord “avant-garde” voor. Het Belgische ensemble Musiques Nouvelles en zijn artistiek directeur Jean-Paul Dessy zijn dan ook de perfecte campagnons de route van Frith. Net als de Engelsman zoeken Musiques Nouvelles en Dessy steeds nieuwe geluiden op en verkennen ze onontgonnen terrein.

Music Talk(s)
19:00 Ontmoeting met Fred Frith & Jean-Paul Dessy, gemodereerd door Sergio Roberto Gratteri. Gratis op vertoon van concertticket.

BOZAR trakteert! Luister naar de playlist "Jazz" op Spotify en ontdek het muziekseizoen ’18-’19 van BOZAR.