11

Julien Doré legde al een spectaculair parcours af. Hij toerde tweemaal door de grootste concertzalen van Frankrijk en verkocht evenveel keer het Franse equivalent van het Sportpaleis uit. Hij creëerde de show van zijn dromen en speelde in een monumentaal schilderachtig decor, omringd door zes muzikanten en een team van meer dan zestig mensen. Nu heeft hij besloten om alles te ontmantelen en terug te keren naar de essentie van zijn nummers, ontkleed van alle franjes, “zoals hij ze heeft geschreven”. 
Solo op het podium vertrouwt Julien Doré het publiek zijn verhaal toe. Al spelend, improviserend en vertellend toont hij zijn artistieke weg van poëzie en humor. Het betekent een terugkeer naar de grondslag van zijn laatste album “&”, en van zijn vorige platen. Met gedurfde simpliciteit legt hij zijn liedjes bloot en laat hij het publiek gekende nummers herontdekken.
“Ik wou mezelf opnieuw in gevaar brengen door de omgeving te tonen waarin ik schrijf en componeer. Zonder kunstgreep. Enkel jullie en ik.”