24

Tijdens het Clausjaar 2018 zal het Maurice Verbaet Center de kunstenaar, schrijver en goede vriend van Hugo Claus Pjeroo Roobjee (door Claus de Vlaamse James Joyce genoemd) uitnodigen om een blik te werpen op het oeuvre van Vlaanderens grootste schrijver.

 

Doorheen de jaren heeft Claus verschillende werken gecreëerd, maar uit onvrede ook vele vernietigd. Voor velen is het beeldend oeuvre van Claus een ontdekking. Claus beschouwde schilderen als “…een van de manieren om de lasten van het schrijverschap te ontvluchten.” Voor hem gaf schilderen “meer voldoening met minder middelen.” Het Maurice Verbaet Center zal samen met Pjeroo Roobjee een selectie maken uit het groot aantal werken van de kunstenaar en aan het publiek de passionele kunstenaar Hugo Claus voorstellen.

 

De tentoonstellingen vinden plaats op twee locaties: het oeuvre van Claus is gratis te bezichtigen in het Maurice Verbaet Center te Antwerpen van 17 maart tot 1 juli 2018 (steeds op zaterdag en zondag) en werken van de kunstenaar worden ook aangeboden in de nieuwe Maurice Verbaet Gallery in Knokke van 31 maart tot 3 juni 2018. Naar aanleiding van de tentoonstellingen verschijnt ook een publicatie met teksten van Pjeroo Roobjee.

 

Meer info : Maurice Verbaet Center