16

Bruegel, het Centre for European Policy Studies (CEPS) en het European Policy Centre (EPC) behoren alle drie tot de meest gerenommeerde Europese denktanks in Brussel. Zij worden sterk gewaardeerd voor hun knowhow op het gebied van internationale en Europese zaken.
In het eerste deel van de sessie zullen de denktanks zichzelf voorstellen en spreken over hun missie en hun doelstellingen (en hun financiële middelen).
In het tweede deel zullen de sprekers zich richten op Europa en de eurozone. Ze zullen bespreken of we ons mogen verwachten aan een oppervlakkige of wezenlijke hervorming van de eurozone, en wat dit betekent voor Europa en zijn positie in de wereldeconomie.

Sprekers:
Maria Demertzis
is adjunct-directrice van Bruegel. Ze heeft voor de Europese Commissie gewerkt en aan het onderzoeksdepartement van de Nederlandse Centrale Bank. Ze houdt een doctoraat in de economie.
Cinzia Alcidi staat aan het hoofd van de Economic Policy Unit van het Centre for European Policy Studies (CEPS) in Brussel en is onderzoekster aan de LUISS School of European Political Economy.
Fabian Zuleeg is algemeen directeur van het European Policy Centre met de algemene verantwoordelijkheid, inclusief het geven van strategische richting, het personeels- en middelenbeheer en het vertegenwoordigen van het EPC. Hij is eveneens hoofdeconoom.

Moderator: Oliver Grimm, Die Presse, Oostenrijk
Kim Duchateau (B) zal tijdens de bijeenkomst live tekeningen maken.