21

Joshua Redman saxofoon – Aaron Parks piano – Matt Penman contrabas – Eric Harland drums

“James Farm scoort op de muziek. Vernieuwende, stuwende composities met aparte maatsoorten, zorgvuldige solo's en zichtbaar spelplezier. “ (NPO Radio 2, 2012)

 

Niemand minder dan Joshua Redman opent het nieuwe jazzseizoen bij BOZAR. Hij brengt pianist Aaron Parks, bassist Matt Penman en drummer Eric Harland mee. Het viertal vormt de groep James Farm. Beide albums van James Farm werden unaniem op laaiend enthousiasme onthaald.

Niemand minder dan Joshua Redman opent het nieuwe jazzseizoen bij BOZAR, een opener van formaat. Met iedereen die er een beetje toe doet in de jazzwereld, heeft Redman wel het podium of de studio gedeeld. Sinds zijn eerste opname in 1991 heeft de Amerikaanse saxofonist meegewerkt aan tientallen platen, als leader of als sideman. Voor het concert bij BOZAR neemt Redman pianist Aaron Parks, bassist Matt Penman en drummer Eric Harland mee. Het viertal vormde in 2009 de groep James Farm, een spin-off van een concert met het viertal in Montreal waar de vonken van afvlogen. Onder die vlag heeft Redman nog maar twee platen uitgebracht, maar “kwaliteit boven kwantiteit” was duidelijk de norm: zowel het eerste album James Farm als het nummer twee uit 2014, City Folk, werd unaniem op laaiend enthousiasme onthaald. Zo roemde The Guardian onder de titel Bop meets pop het “compelling” solowerk, de “superb” melodielijnen en de “enthralling” improvisaties op City Folk.