20

Schrijven in tijden van oorlog en chaos. Khaled Khalifa is een van de weinige Syrische schrijvers die zijn thuisland niet verlaten heeft en ondanks de benarde situatie blijft schrijven. Zijn werk zorgt vaak voor controverse, niet in het minst in Syrië, dat een deel van zijn boeken verboden heeft. Dat neemt niet weg dat hij internationaal als een van de allergrootsten wordt beschouwd. Zo was hij finalist voor de International Prize for Arabic Fiction en laureaat van de prestigieuze Naguib Mahfouz Medal for Literature. In het Nederlands is hij vooral bekend van de bekroonde roman Er zijn geen messen in de keukens van deze stad en het onlangs verschenen De dood is een zware klus.

Vijf jaar na zijn eerste bezoek aan BOZAR  is de controversiële schrijver opnieuw te gast op 18 april. Hij praat er over zijn leven en werk met Alma Salem, curator van het Tourab: Syrian Art Space-festival dat die week in Brussel plaatsvindt.

Van 17 tot 27 april neemt TOURAB: Syria Art Space zijn intrek in de Ravensteingalerij. Het Goethe Institut nodigde curator Alma Salem uit om een programma samen te stellen met meer dan 50 Syrische artiesten. TOURAB is een ontdekkingsplaats en een platform voor hedendaagse kunstvormen, met o.a. een tentoonstelling, improvisaties, debatten, concerten, films, workshops en ontmoetingen die aanzetten tot nadenken en discussie. Meer info >