24

Craig Taborn piano, fender rhodes – Matt Mitchell piano, synthesizer – Ben Monder gitaar – Trevor Dunn bas – Dan Weiss drums

“Starebaby proves Weiss as a boundless drummer and unlimited composer.” (JazzTrail) 

 

Starebaby, de band rond drummer Dan Weiss, stelt met dit concert zijn eerste album voor. Verwacht je aan een volledig ongehoorde sound, soms ijl, soms rauw, ergens tussen jazz, rock en metal.

The New York Times roemde Dan Weiss als een van de vijf beste drummers van het moment. Die reputatie heeft hij vooral te denken aan zijn twee, unaniem bejubelde platen met grote ensembles, of anders aan zijn werk als solist of in trioformatie. Aan een combo van vijf had hij zich nog niet gewaagd. Nochtans droomde Weiss er al acht jaar van om Craig Taborn, Matt Mitchell, Ben Monder en Trevor Dunn rond hem samen te brengen. Nu is het er eindelijk van gekomen. Het vijftal gaat door het leven als Starebaby en heeft begin 2018 zijn eersteling voortgebracht, dat het met dit concert bij BOZAR voorstelt. Alle nummers op de plaat, die eveneens de titel Starebaby draagt, zijn van de hand van Weiss. Verwacht je aan een volledig ongehoorde sound, soms ijl, soms rauw, ergens tussen jazz, rock en metal. En ja, ‘starebaby’ betekent wel degelijk zoveel als ‘een baby die staart’. Weiss haalde inspiratie voor de naam uit een opmerking van het achtjarige zoontje van een vriend, over Weiss’ dochtertje… Van je vrienden moet je het hebben.

BOZAR trakteert! Luister naar de playlist "Jazz" op Spotify en ontdek het muziekseizoen ’18-’19 van BOZAR.