20

Met Geneviève Damas, Hazim Kamaledin, Marc Reugebrink, Niña Weijers en Isabelle Wéry.

Vijf schrijvers leiden het publiek langs hun favoriete schilderij in de tentoonstelling Fernand Léger. Schoonheid alom. Ondertussen dragen ze literaire teksten voor die geïnspireerd zijn op het werk van Léger.

Geneviève Damas (°1970, Brussel) is een Belgische actrice, regisseuse en schrijfster. Met haar roman Si tu passes la rivière won ze vijf literaire prijzen. Haar jongste roman Patricia verscheen in 2017 bij Gallimard.
Hazim Kamaledin (°1954, Babylon) ontvluchtte eind jaren zeventig Irak. Na vele omzwervingen belandde hij in België en werd hij artistiek leider van twee theatergezelschappen. Zijn succesroman Schoonheid raast in mij tot ik sterf (2017) werd genomineerd voor de Arab Booker Prize.
Marc Reugebrink (°1960, Goor) is schrijver, dichter en essayist. Hij werd geboren in Nederland, maar woont en werkt al jaren in Gent. Zijn derde roman, Het grote Uitstel, won in 2008 De Gouden Uil. Reugebrink blogt op reugebrink.skynetblogs.be.
Niña Weijers (°1987, Nijmegen) studeerde literatuurwetenschap in Amsterdam en Dublin. Haar debuutroman De consequenties (2014) won de Anton Wachterprijs, de publieksprijs van de Gouden Boekenuil en de Opzij Literatuurprijs, en haalde de shortlist van de Libris Literatuurprijs. 
Isabelle Wéry (Luik) is een Belgische schrijver, actrice en theatermaakster. In 2008 won ze de Prix de la Critique de Théâtre Belge voor haar theaterstuk La tranche de Jean-Daniel Magnin. Haar roman Marilyn Désossée (2013) werd bekroond met de Europese literatuurprijs.