09

Orhan Osman buzuq, zang, luit – Ay Bülent drums – Sel Umut contrabas, bas – Hoşgör Umut viool – Shaban Naid Salibryam piano – Dilan Bilmez zang

20:30 > 21:30 Orhan Osman & SkilleR

Orhan Osman werd in 1976 in Duitsland geboren. Hij stamt uit een  familie met Turkse roots die in Griekenland leefde. Die rijke culturele achtergrond heeft hem spontaan naar de bouzouki geleid en hij groeide uit tot een van ’s werelds beste bouzouki-spelers. Met zijn instrument verkent hij de wereldmuziek en vooral die van de Balkan en de wijde omgeving daarvan (Bulgarije, Roemenië, Griekenland, India, Turkije…). Hij heeft samengewerkt met tal van groepen, zoals de Duitse Schäl Sick Brass Band, het Koçani Orchestra uit de Voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië en jazzmuzikanten zoals de Cubaan Horacio Hernandez en de Amerikaan Dave Weckl.

Voor Balkan Trafik! slaat hij de handen in elkaar met de internationaal gerenommeerde Bulgaarse beatboxer SkilleR. Die werd in 2007 Bulgaars beatboxkampioen en in 2012 zelfs wereldkampioen beatboxen, heeft zo’n 60 miljoen views op YouTube, 150.000 volgers op de sociale media en heeft opgetreden in de Verenigde Staten, Europa, China en Japan. Bouzouki en beatbox, een schitterende verbintenis van traditie en moderniteit die resulteert in een heerlijk staaltje etno-jazz in Brussel!