27

In hoeverre is film vooral een spel van lichamen en gebaren? In welke mate kunnen montage en projectie het fysieke avontuur van de filmopname verlengen? Om de 3e editie van de residentie van het CVB en GSARA, Conversation, in te zetten, zullen Laure Cottin Stefanelli en Peter Snowdon in een gesprek met Septembre Tiberghien recente beelden laten zien en vertellen over hun lopende en toekomstige projecten.
De Britse cineast Peter Snowdon woont in Brussel en is de maker van The Uprising (2013), een montage van YouTube-video’s, gemaakt door getuigen van de Arabische revoluties. Ook was hij de regisseur van de film van de groep ALARM, Partij iedereen onderdak (2016, een productie van het CVB). Momenteel onderzoekt hij de relatie tussen de personen achter en vóór de camera. Peter doceert filmproductie in het kader van de studie visuele antropologie aan de universiteit van Leiden (Nederland).
In haar films, foto’s en installaties onderzoekt de Franse kunstenares Laure Cottin Stefanelli de verhalen van personages die gebukt gaan onder paradoxale spanningen (levenslust, doodsangsten, erotische opwellingen) – spanningen die het gevolg zijn van een breuk tussen lichaam en geest. Na haar deelname aan onder meer het documentairefilmfestival van Marseille en het Kasseler Dok Festival kwam Laure in 2017 met haar eerste eigen tentoonstelling Touch me not / do not cling to me / do not hold me / do not approach me in Centrale Lab (Brussel).