01

Heb je het niet zo begrepen op de waanzin van de dancefloor en mag het allemaal wat intiemer? Dan is BOZAR ELECTRONIC SERIES je op het lijf geschreven. Tijdens deze exclusieve avonden ontdek je de nieuwste muzikale trends die de grenzen van de electro en de hedendaagse en experimentele muziek verleggen.

20:30-21:30 Constantine

22:00-23:00 Pan Daijing

PAN DAIJING (CHN)

Pan Daijing is een autodidactische, zelfverklaarde outsider die muziek maakt, kunst creëert en verhalen vertelt. Ze werd geboren en groeide op in de Zuidwest-Chinese stad Guiyang, maar verblijft sinds 2016 in Berlijn. Haar brute aanpak – gestoeld op noise – als componiste en performer neemt uiteenlopende vormen aan: voornamelijk performancekunst, klank, dans en installatie, maar met een uitgesproken ondertoon van improvisatie en verhaal. Haar debuutalbum Lack verscheen bij PAN en werd warm onthaald. Haar huidige werk Fist Piece, een complexe choreografie van film, klank en performance, ging in première in Kraftwerk Berlin tijdens het festival Berlin Atonal. Ze wordt geroemd als een van de interessantste figuren van de hedendaagse avant-garde en mocht haar werk al voorstellen en opvoeren in musea, theaterzalen, kerken en clubs, maar ook op festivals als CTM, Sónar, Unsound en het Londense Contemporary Music Festival.

https://pan-daijing.bandcamp.com

CONSTANTINE (GR)

Constantine Skourlis is een gevierd muzikant en componist uit Athene. Zijn muziek werd al omschreven als visionair, meesterlijk en overweldigend. Met een breed arsenaal aan gitaren, versterkers, orkestinstrumenten, geprepareerde piano, oude buisradio's en terreinopnames doet hij de grenzen tussen genres vervagen en put hij inspiratie uit een waaier aan muziekinvloeden, van deathmetal tot klassiek minimalisme, en van drone tot barok. Zijn sterk geprezen debuutalbum HADES verscheen in 2017 bij Bedouin Records en leverde hem lovende recensies op bij uiteenlopende magazines. Hij werkte al samen met choreografen en droeg zijn steentje bij aan installaties en filmmuziek. Hij is voor het eerst te zien in België.

https://soundcloud.com/insidenothingness

 

BOZAR trakteert! Luister naar de playlist "Electro" op Spotify en ontdek het muziekseizoen ’18-’19 van BOZAR.