28

Heb je het niet zo begrepen op de waanzin van de dancefloor en mag het allemaal wat intiemer? Dan is BOZAR ELECTRONIC SERIES je op het lijf geschreven. Tijdens deze exclusieve avonden ontdek je de nieuwste muzikale trends die de grenzen van de electro en de hedendaagse en experimentele muziek verleggen.

20:00 Doors
20:30 – 21:30 Christina Vantzou & 7-piece ensemble
22:00 – 23:00 Steve Hauschildt

Christina Vantzou & 7-piece ensemble

Het is intussen al meer dan drie jaar geleden dat componiste Christina Vantzou (VS) in haar huidige woonplaats Brussel heeft opgetreden. Haar recentste album, met als titel N°4, is haar vierde release op het Amerikaanse label Kranky en werd door de muziekpers – maar ook daarbuiten – bijzonder enthousiast onthaald. Volgens Vantzou zijn slaap en “het losraken van tijd” twee vormende praktijken, zowel privé als in haar beroepsleven, en de echo’s hiervan weerklinken in de stille, hallucinerende sfeer van haar muziek. Haar persoonlijke stijl is geëvolueerd tot een fragiele synthese van contemplatieve drift, bedwelmende stilte en zachte dissonantie, en ze waagt zich steeds verder in een uniek ongrijpbare en suggestieve vorm van sfeervol klassiek minimalisme. 
Voor deze speciale gelegenheid nodigde Vantzou een aantal gasten uit die haar hebben geholpen om vorm te geven aan haar recentste album:

Strings: Margaret Hermant and Neil Leiter of Echo Collective, Beatrijs De Klerck & Bassel Abou Fakher, 
Synthesizers: John Also Bennett & Steve Hauschildt
Voice: Angel Deradoorian
www.christinavantzou.com

Steve Hauschildt 

Sommige fans kennen Steve Hauschildt (VS) misschien van de Amerikaanse psych-noiseband Emeralds. Sinds 2011 brengt hij ook onder zijn eigen naam muziek uit, in samenwerking met de labels Kranky, Les Editions Mego, en recent nog het nieuwe album Dissolvi (2018) bij Ghostly International. Zijn muziek wordt grotendeels geïnspireerd door de kosmische elektronische muziek van de jaren 70, waar melodie en herhaling verweven worden met de klankkleur van vintage synthesizers. Op zijn recentste release waagt hij zich ook aan minimalistische techno en krijgt de stem van Julianna Barwick een plaatsje in zijn zorgvuldig ontworpen constructies. Op het podium brengt Hauschildt een elegante interpretatie van melancholische, elektronische psychedelica – de perfecte tegenhanger van Christina Vantzou.
https://stevehauschildt.bandcamp.com

Visuals by Sabrina Ratté
Sabrina Ratté lives and work between Montreal and Paris. After a BFA and MFA in Film Production at Concordia University in Montreal, she focused mainly on video as a medium. Her interest in early video art led her to work with analog technologies such as video synthesizers and video feedback. Later on, she integrated 3D animation to her process, which allowed for more complexe imageries while creating a timeless aesthetic. From utopian architecture to painterly textures, she investigates the fine line between the virtual and the physical realm. Her work includes single-channel videos, installations, sculptures, live performances and prints. She is represented by Laffy Maffei Gallery in Paris, and Ellephant Gallery in Montreal