19

Kom gratis naar het slotconcert van het internationale muziekproject Cantania in het Paleis voor Schone Kunsten! Honderden Brusselse leerlingen en leerkrachten zullen zingen over de Quartier Liberté , waar mensen van verschillende nationaliteiten en culturen met plezier samenleven. Dat wekte de nieuwsgierigheid van journaliste Isabelle en dankzij Joseph, de cameraman, leert ze deze kleurrijke wereld kennen.
 
De tekst, geschreven door dramaturg Marc Rosich, en de muziek van componist Albert Carbonell vertalen die geest van tolerantie en gemeenschap naar rap en reggae. Vriendschap en vrijheid worden blues en samba, beatboxing en dixieland! Deze cantate is een ode aan de vrede, vol vrolijke melodieën en klanken.

Op zaterdag 4 mei 2019 zullen alle leerlingen en leerkrachten van Brussel samenkomen in de Grote Zaal Henry Le Bœuf van BOZAR voor een feestelijk slotconcert in het gezelschap van het Belgian National Orchestra. Een aangenaam en verrijkend muzikaal avontuur, zowel voor de leerkrachten als voor de leerlingen!

 

"Quartier Liberté" ( Rambla llibertad)  is een productie van L'Auditori Barcelona.