25

IDENTiTESproject werd in 2007 opgestart door de Franse plastisch fotograaf Bēni en zet de koers naar de vijf continenten om de Ander te ontmoeten door gezichten van over de hele wereld te fotograferen. Sindsdien is het project stap voor stap geëvolueerd naar een humanistische artistieke zoektocht. Inclusief en ondersteunend, plaatst IDENTiTESproject de ontmoeting met de Ander centraal in de beweging. Vragen stellen, creëren en werken aan onze identiteit (en), met en voor de mensen van de wereld, vormt de reden om deel uit te maken van het project.

 

Literary Night - Cultural Identity in Literature
Lezingen en debat - 19.00 uur- 20u30 
Bestaat er een culturele identiteit in de literatuur? Waaruit bestaat het en hoe manifesteert het zich? Wat is de plaats van literatuur in een multiculturele samenleving en een geglobaliseerde context?
  Om te praten over de metamorfose van identiteit in de hedendaagse literatuur in België, nodigen we u uit voor een literaire avond met lezingen en debat met de medewerking van Belgische schrijvers uit verschillende taalkundige en culturele achtergronden: Malika Madi, Nadia Dala, Saskia de Coster , Jean Bofane, Ali Bader en Taha Adnan.
Moderatie: Soraya Amrani (journalist)